De podcast serie over bewust ondernemen en groeien

Met ondernemers die gedreven zijn, bewust ondernemen en de wereld een stukje mooier maken. Regelmatig nodig ik ze bij mij thuis uit om naar hun bevlogen verhaal te luisteren.

Luister nu mee naar de ruim 90 inspirerende verhalen over persoonlijke ontwikkeling en groeien in ondernemen.

Alle Podcasts

In 10 jaar wist hij Mployee te laten groeien van start-up naar scale-up. Aanvankelijk onder zijn ondernemerschap, maar onderweg waren meer en meer andere kwaliteiten ook van belang. Zo kreeg hij steun van Peak Value en Marcel Broersma. Zij namen een aandeel in het bedrijf. Weer wat later legde Roel ook de rol van directeur neer en….
Sandra was al op vroege leeftijd bevlogen om een verschil te maken.  Als 21-jarige sprak zij de Verenigde Naties toe.  Daarna hielp zij als strategie consultant NGO’s maar voelde ze dat er iets ontbrak. Helemaal toen zij moeder werd en op televisie Syrische kinderen zag die door de oorlog helemaal in het nauw zaten. Het gevoel van onrecht en daar moeten we toch wat aan doen kwam bovendrijven…..
Bijna 6 maanden volg ik Michel Mousa op LinkedIn. Al vanaf het eerste moment dat ik wat posts zag, werd ik geraakt door zijn knisperende, enthousiaste en gedreven energie. Ik stapte ook in zijn LinkedIn programma en laat me nog steeds supporten door zijn team. Leergierig als hij wilde hij ook mijn Purpose Scan en een vervolgsessie ervaren.  Genoeg reden om deze inspirerende jonge ondernemer ook ……
Hard werken, je bedrijf laten groeien en een goed belegde boterham verdienen is toch waar veel ondernemers van dromen. De wereld is met deze ondernemerslust er groot van geworden.  Meer en meer impact bedrijven zien het daglicht. Ze willen ondernemerschap, impact en geld verdienen hand in hand laten gaan. Sommige bedrijven zijn echt geschapen om terug te geven. Niet alleen door wat ze doen…
Ik vroeg haar wat haar naam betekende. Een mooi antwoord volgde:  “Mijn ziel, mijn hart, mijn gevoel.” Wat een reis en wat een drive heeft ze om met Arkive de overstock in de cosmeticasector aan te pakken.  Gedreven door oneerlijkheid maakt zij het verschil. In haar verhaal hoor je hoe deze missie haar gezondheid kostte en zij er weer bovenop kwam. 
Lennert den Teuling begon al met 15 met ondernemen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel moest nog even wachten dus zijn ouders stonden links en rechts borg.   Al snel kreeg hij het zo druk dat hij vroeg vrienden hem te helpen.   Thuis paste het niet meer, daarom nog niet eens 18 jaar jong, hij had al een team van een mannetje of 10 in een eigen pand in Middelburg.