Ik begin bij jou, niet bij je bedrijf

Ik geloof in het schalen van jezelf, voordat je je bedrijf kunt schalen. In mijn traject beginnen we dus ook bij jou. Je moet zelf een flinke transformatie doormaken, voordat je met je bedrijf hetzelfde kunt doen.  

Het is belangrijk om erachter te komen welk stuk in jou ervoor zorgt dat je bedrijf niet groeit. Waarom ben je zo nodig? Waarom doe je niet wat je leuk vind? Waarom blijft jouw eigen groei uit? 

De Purpose Scan is de eerste stap die je inzicht gaat geven. Een heel aantal jaar geleden vulde ik deze zelf voor het eerst in en kreeg ik antwoord op deze vragen.

En daarmee begon mijn eigen transformatie. 

Ik ben Stephan van Gelder

Vader, bewuste ondernemer, levenskenner en gevoelsmens.

Maar ook: Reikimaster, ademcoach, scale-up coach en mentor bij NLgroeit.

Ik laat ondernemers inzien, realiseren en voelen vanuit welke energie en kwaliteiten zij ondernemen en welke energie hen blokkeert om te groeien. Mijn kracht ligt in het voelen en zien van mensen. Ik voel en zie hoe iemand in elkaar steekt en wat zijn of haar essentie is. Als Inner Journey Guide gebruik ik deze kracht. 

De basis wordt aan het begin van dit traject gevormd door de Purpose Scan. Deze scan laat zien waar je staat en waarom je daar staat. Dit is het startpunt van jouw transformatie.

En ik kan je verzekeren. Dat gaat niet over één nacht ijs.

Ik liep zakelijk en privé tegen mijn eigen grenzen aan

Ik startte op jonge leeftijd samen met een compagnon een onderneming. Jong, onbezonnen en totaal onervaren gingen we te werk.

We bouwden ons bedrijf uit tot een omzet van bijna 4 miljoen euro. We waren gigantisch trots. Maar het betekende ook dat er steeds meer uitdagingen op ons pad kwamen. 

Uitdagingen die stress, slapeloze nachten en een slechte werk-privé balans met zich meebrachten. 

In 2008 liep ik tegen mijn eigen grenzen aan. Zonder al te veel in detail te treden, bereikte ik een dieptepunt. Mijn huwelijk strandde, mijn compagnon wilde stoppen en mijn bedrijf glipte bijna door mijn vingers.

Op dat moment wist ik dat er iets moest veranderen

En daar begon mijn innerlijke reis. Het was tijd om naar binnen te keren, in plaats van bezig te zijn met de buitenwereld. 

Ik kan een boekwerk schrijven over alle jaren die volgden. Dat ga ik hier niet doen, ik licht het liever een keer aan je toe in een persoonlijk gesprek.

Het zorgde ervoor dat ik persoonlijk zo’n groei doormaakte, dat ik ook mijn bedrijf kon laten groeien en uiteindelijk kon opschalen.

In 2018 droeg ik het bedrijf operationeel over aan 2 medewerkers. Mijn exit was daarmee een feit. Drie jaar later verkocht ik 2/3 van het bedrijf. Met financiële onafhankelijkheid tot gevolg.

Inmiddels heb ik in de afgelopen 5 jaar meer dan 200 ondernemers mogen gidsen naar een vrijer, blijer en moeitelozer ondernemersleven. 

Waarbij deze ondernemers 

  • Zijn vrijgespeeld van blokkades
  • Versnelde groei hebben gerealiseerd
  • Aan hun bedrijf zijn gaan werken in plaats van in hun bedrijf
  • Een succesvolle exit hebben behaald

Het leven van deze ondernemers heeft weer kleur, is in balans en bruist van energie. 

En ik kan niet wachten dit ook voor jou te doen.